Τελευταία Νέα

Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Προσευχή για τη Σωτηρία Όλου του Κόσμου


Κύριε, δώσε την ειρήνη σου στο λαό σου. Κύριε, δώσε στους δούλους σου το Πνεύμα σου το Άγιο, για να θάλπει τις ψυχές τους με την αγάπη σου και να τους οδηγεί σ’ όλη την αλήθεια και σε κάθε αγαθό.

Κύριε, θέλω να περιβάλει η ειρήνη σου όλο τον κόσμο, που τον αγάπησες τόσο πολύ και έδωσες τον μονογενή σου Υιό, για να σωθεί ο κόσμος δι’ αυτού.

Κύριε, δώσε τους τη χάρη σου, ώστε με τη δική σου ειρήνη και αγάπη να γνωρίσουν και ν’ αγαπήσουν Εσένα και να αναφωνήσουν, όπως οι Απόστολοι στο Θαβώρ: «Κύριε, καλόν εστιν ημάς ώδε είμαι μετά Σου».

Σε παρακαλώ, ελεήμον Κύριε, δώσε σ’ όλο το λαό σου, από τον Αδάμ μέχρι της συντέλειας των αιώνων, να Σε γνωρίσουν, να μάθουν πως είσαι γεμάτος ευσπλαχνία. Γιατί έτσι θα απολαύσουν όλοι την ειρήνη σου και θα δουν το φώς του προσώπου σου.

Αλλά τι έχουμε κάνει, Κύριε, για Σένα, ή σε τί Σε ευχαριστήσαμε, ώστε να θέλεις να είσαι μέσα μας και εμείς κοντά σου; Εμείς Σε σταυρώσαμε με τις αμαρτίες μας και Συ θέλεις να είμαστε μαζί σου; Ω, πόσο μεγάλο έλεος έδειξες σε μένα! Σ’ εμένα, που μου αξίζει ο άδης και τα βάσανά του, Εσύ δίνεις τη χάρη του Αγίου Πνεύματος.

Κι αν έδωσες σ’ εμένα τον αμαρτωλό τη χάρη να Σε γνωρίσω με το Άγιο Πνεύμα, τότε Σε ικετεύω, Κύριε, να δώσεις να Σε γνωρίσει και όλος ο κόσμος.
Αμήν.

Αγίου Σιλουανού του Αθωνίτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θερμή παράκληση τα σχόλια να γίνονται με ελληνικούς χαρακτήρες:)