Τελευταία Νέα

Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2014

Αξίζει να περιμένεις


Αξίζει για μερικά πράγματα να περιμένεις. Είναι ανάγκη να περιμένεις. Εργάζεται ο Θεός. Μόνο που έχει τους δικούς του ρυθμούς. Ο Θεός εργάζεται πολύ υπομονετικά. Κι η φύση το ίδιο κάνει. Ένα λουλουδάκι θ’ ανθίσει όταν έρθει η ώρα του. Όλα αυτά αλλάζουν, αλλά σε πολύ διαφορετικούς ρυθμούς απ’ αυτούς που μας έχει συνηθίσει η τρελή κοινωνία μας. Αυτό το τρέξιμο, αυτός ο πανικός η ταραχή που μας κάνει όλους τόσο πολύ βιαστικούς, αφήνουν τον Θεό αμέτοχο. Ο Θεός δεν μπαίνει σ’ αυτούς τους τρελούς ρυθμούς μας. Κινείται στους ρυθμούς της δικής του αγάπης και της δικής του υπομονής.

Γέροντας Νεκτάριος Βιτάλης


πηγή:http://istologio.org/

Η Αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου

«Οὐκ ἐξεστὶ σοὶ ἔχειν, τὴν γυναῖκα τοῦ ἀδελφοῦ σου». Δεν σου επιτρέπεται από το νόμο του Θεού να έχεις τη γυναίκα του αδελφού σου, ο όποιος ζει ακόμα. Λόγια του Τιμίου Προδρόμου, που αποτελούσαν μαχαιριές στις διεφθαρμένες συνειδήσεις του βασιλιά Ηρώδη Αντίπα και της παράνομης συζύγου του Ηρωδιάδος, που ήταν, γυναίκα του αδελφού του Φιλίππου. Ο Ηρώδης, μη ανεχόμενος τους ελέγχους του Προδρόμου, τον φυλάκισε. Σε κάποια γιορτή όμως των γενεθλίων του, ο Ηρώδης υποσχέθηκε με όρκο να δώσει στην κόρη της Ηρωδιάδος ότι ζητήσει, διότι του άρεσε πολύ ο χορός της. Τότε η αιμοβόρος Ηρωδιάς είπε στην κόρη της να ζητήσει στο πιάτο το κεφάλι του Ιωάννη. Πράγμα που τελικά έγινε. Έτσι, ο ένδοξος Πρόδρομος του Σωτήρα θα παραμένει στους αιώνες υπόδειγμα σε όλους όσους θέλουν να υπηρετούν την αλήθεια και να αγωνίζονται κατά της διαφθοράς, ανεξάρτητα από κινδύνους και θυσίες. Και να τι λένε οι 24 πρεσβύτεροι της Αποκάλυψης στο Θεό για τους διεφθαρμένους: «ἦλθεν... ὁ καιρὸς τῶν ἐθνῶν κριθήναι... καὶ διαφθείραι τοὺς διαφθείροντας τὴν γῆν». Ήλθε, δηλαδή, ο καιρός της ανάστασης των νεκρών για να κριθεί ο κόσμος και να καταστρέψεις (Θεέ μου) εκείνους, που με τη διεφθαρμένη ζωή τους διαφθείρουν και καταστρέφουν τη γη.


πηγή:http://www.saint.gr/

Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2014

KEEP GOING!

Είναι ωραίο 
αυτό που κάνεις: 
προσπαθείς φιλότιμα.
Ζεις. 
Παλεύεις.
Χαίρεσαι.
Δημιουργείς.
Δεν συμβιβάζεσαι.


Αγαπάς το Χριστό.
Πέφτεις, σηκώνεσαι.

Όποιος σου λέει 
ότι κάνει κάτι άλλο, 
πνευματικότερο,
και παριστάνει τον ανώτερο, 
ψέματα λέει.

Συνέχισε!

π.Ανδρέας Κονάνος

Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2014

Να ψάχνεις το Φως πίσω από το σκοτάδι....

Πολλές φορές σκουπίζω από τις εικόνες , φιλιά ξεραμένα γεμάτα κραγιόν. 
Οι κυρίες της εκκλησίας οργισμένες μονολογούν;
-Δεν ντρέπονται λιγάκι; Μεγάλη αμαρτία. Ασέβεια. 

Εγώ αμίλητος δίχως να τους απαντώ συνεχίζω να σκουπίζω φιλιά από κραγιόν. 
Δεν θέλω κανένα να κατηγορήσω, δεν μου βγαίνει, δεν το είχα ποτέ από παιδί. 
Πάντα έψαχνα φως πίσω από το σκοτάδι. Ανθούς εκεί που όλα έμοιαζαν μαραμένα.

Αυτό…, αυτό το έντονο κραγιόν στα χείλη σου τι θέλει άραγε να σκεπάσει;
Ποιο γέλιο ξεχασμένο;
Ποια λόγια ανείπωτα; 
Ποια φιλιά που δεν σαρκώθηκαν ποτέ σε σχέση;

Κλείνω τα μάτια και προσεύχομαι, «εάν είναι να φιλήσεις, εάν αγάπη ζητάς να σκορπίσεις, φίλα, φίλα κι ας είναι και με κραγιόν, να χρωματίσει η δίψα σου ουρανό……»

π.Λίβυος

Τρίτη, 26 Αυγούστου 2014

Η αγκαλιά του Χριστού...

Κουράστηκα να κρίνεται όλη η ζωή μου στην ματιά του άλλου.
Όλο ζητάει, όλο επιθυμεί, όλο κρίνει και επικρίνει την ζωή μου.
Μονάχα στα μάτια σου Χριστέ βρίσκω την ανάπαυση, γιατί ξέρω ότι με γνωρίζεις χωρίς να σου μιλώ, ότι με αγαπάς χωρίς να σου δίνω, 
δε με κρίνεις κι ας είναι η ζωή μου διαλυμένη, 
δεν περιμένεις τίποτε από μένα παρά μονάχα εμένα. 
Με σώζεις κι ας είμαι για την κόλαση
κοιμήθηκα σε πολλές αγκαλιές Χριστέ μου, μα μονάχα η δική σου μοσχοβολούσε…

π.Λίβυος

Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2014

Χριστέ μου βοήθα με να Σ'αγαπώ!

Μου έλεγε κάποιος:
«Πιστεύω, αλλά πιστεύω λίγο».

Του λέω:
«Άκουσε, μου έλεγε ένας γέροντας που γνώρισα στην Αθήνα, ο γερό Ευμένιος ο λεπρός, «Να λες γιε μου στην προσευχή σου, Χριστέ μου εγώ θέλω ν’ αλλάξω αλλά δεν αλλάζω γιατί σε θέλω λίγο». Τι ωραία που μιλούσε!»
«Βοήθα με να σε θέλω πιο πολύ Χριστέ μου» έλεγε ο γέροντας Ευμένιος.

Αυτός είναι ερωτικός διάλογος.
Μόνο ένας ερωτευμένος μιλά έτσι.
Βοήθα με, σε θέλω λίγο.
Βοήθα με να σε θέλω πιο πολύ και ο Κύριος θ’ αρχίσει να σου δίνει.
Αν έχεις ανάγκη από πίστη θα σου δίνει πίστη.
Αν έχεις ανάγκη από πραότητα θα σου δίνει πραότητα.
Στον καθένα από εμάς δίνει ότι έχουμε ανάγκη.
Έτσι κερδίζεται η ζωή.
Η ζωή η αιώνιος.

Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Μόρφου, κ. Νεοφύτου

πηγή:http://xristianos.gr/forum/index.php

Σάββατο, 23 Αυγούστου 2014

ΙΗΣΟΥ ΜΟΥ

ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΟΥ
Μια σταγόνα 
απ’ το νερό Σου
με ποτίζεις, 
Κύριε, 
κι όλος ο Ωκεανός 
της Χάρης Σου
μέσα μου 
χύνεται.

π.Ανδρέας Κονάνος

Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2014

Οι "άγνωστοι" Άγιοι...

Με συγκινεί βαθιά, κατανύσομαι και προσκυνώ τα βήματα αγίων που ζουν δίπλα μας, μαζί μας, και κανείς ποτέ δεν τους αναγνώρισε. 
Δακρύζω μπροστά στην μη ανακηρυγμένη αγιότητα!!!


Σε εκείνους που δεν δαφνοστολίστηκαν ποτέ, μήτε κεριά φώτισαν τις μορφές τους. 
Που η ιστορία δεν θα γράψει ούτε μια σελίδα για τον βίο και την ζωή τους, μα ο ουρανός θα χαρεί την παρουσία τους. 

Ασπάζομαι με ιερότητα εκείνους που μοιράζονται το γέλιο. Που παραμυθούν δίχως να κρίνουν τους φίλους. 
Εκείνους που κάνουν μαρτυρική υπομονή πάνω στο Σταυρό μα και αυτούς που δέχονται έστω και για λίγο να ξεκουράσουν το πάσχοντα παίρνοντας την θέση του. 

Ασπάζομαι την μάνα που μεγαλώνει με θυσίες τα παιδιά της, μα και εκείνη που η καρδιά της λαβώθηκε γιατί μωρό δεν κράτησε στην αγκαλιά της. Είναι το ίδιο ιερές. 

Το πατέρα που ξυπνά και χάνεται στους δρόμους για να θρέψει την οικογένεια του. Που δεν ζει για να ζήσουν οι άλλοι. Αλλά κι εκείνον που άνεργος δακρύζει στα αιτήματα των παιδιών του. 

Στους νέους που αντέχουν δίχως όνειρα. 

Στα ράντζα των νοσοκομείων βάζω βαθιά μετάνοια, στα κορμιά τα τρυπημένα και πονεμένα, στα μάτια τα χαμένα, στα χέρια που υψώνονται και βοήθεια ζητούν. Μα κι αυτούς που δίπλα σε καρέκλες αφιλόξενες, μέρες και μήνες ξαγρυπνούν.

Είναι όλοι αυτοί που ξέρουν να μοιράζονται τον παράδεισο και στην κόλαση να λένε... δόξα σοι ο Θεός. 
Μνήσθητι Κύριε στο πόνο, τους καημούς και τα δάκρυα των ανθρώπων, εκείνα που πλημμύρισαν τα σωθικά μας, και έπνιξαν τα ανόητα παράπονα μας......

π.Λίβυος

Τρίτη, 19 Αυγούστου 2014

Θερμή Παράκληση

Για ασθενή με λευχαιμία χρειαζόμαστε επειγόντως αίμα και αιμοπετάλια.
16 μονάδες κάθε μήνα.
Παρακαλώ όποιος μπορεί να επικοινωνήσει στο τηλ. 6976172227 (π.Δημήτριος)
Επίσης όσοι μπορείτε κοινοποιήστε το.

Ευχαριστώ.


Σκοτάδι και Φως ψυχής

"Εκεί όπου το σκοτάδι σε περικυκλώνει,ένα φως,μια λάμψη φαίνεται.Εκεί που νομίζεις ότι έχασες τον δρόμο,ξαφνικά βλέπεις ένα σταυροδρόμι.Εκεί που νομίζεις ότι έχασες τον Θεό,τον συναντάς.Δεν υπάρχει τίποτα πιο απελπιστικό από το να χάνεις τον Θεό που ζει μέσα σου και δεν υπάρχει τίποτα πιο λυτρωτικό από το να βρίσκεις το θείο που κατοικεί μες στην ψυχή σου"

Μαργαρίτα Ιωάννου Ιωαννίδη


Δευτέρα, 18 Αυγούστου 2014

Η αγκαλιά της Παναγίας

Και εκεί που νιώθεις δυνατός και όμορφα ξεχνάς κάθε καημό σου, άξαφνα έρχεται μια πτώση, μια θλίψη στην καρδιά, να σου θυμίσει ότι δεν έβγαλες ακόμη τα φτερά. 
Όπως τον ήλιο που τ’ απόγευμα σκέπασαν κάτι απειλητικά σύννεφα. ‘Η εκείνο το μοναδικό όμορφο πρόσωπο που στο γέλιο κύλησε ένα δάκρυ και θάμπωσε την ματιά του.


Και όλα αυτά, για να θυμόμαστε ότι τίποτε δεν είναι αυτονόητο, ότι τίποτε δεν κρατάει για πάντα, μονάχα Εκείνης η αγκαλιά, που κάλυψε στις πιο δύσκολες στιγμές μας, την έλλειψη μιας μάνας, την απουσία της αγάπης.
Μας αγαπάει η Παναγία, όχι γιατί είμαστε υπέροχοι, ούτε γιατί φαινόμαστε άψογοι, αλλά γιατί είναι Μάνα και ξέρει να αγαπά το αδύνατο, το φοβισμένο, το ανασφαλές, το ανήμπορο μονάχο να υπάρξει. Ξέρει το κλάμα να σιωπά και ανάσες να του δίνει. Ξέρει καλά, ότι στο βάθος των πραγμάτων όλοι μια αγκαλιά ζητάμε…

π.Λίβυος

Κυριακή, 17 Αυγούστου 2014

Κατευθυνθήτω η προσευχή μου....

Κύριε, εκέκραξα προς Σε, εισάκουσόν μου,
εισάκουσον μου Κύριε.
Κύριε, εκέκραξα προς Σε, εισάκουσόν μου.
Πρόσχες τη φωνή της δεήσεώς μου,
εν τω κεκραγέναι με προς σε.
Εισάκουσόν μου, Κύριε.
Κατευθυνθήτω η προσευχή μου ως θυμίαμα ενώπιον σου. έπαρσις των χειρών μου, θυσία εσπερινή, εισάκουσον μου Κύριε.
Κύριε ἁμαρτάνων οὐ παύομαι, φιλανθρωπίας ἀξιούμενος οὐ γινώσκω, νίκησόν μου τὴν πώρωσιν, μόνε Ἀγαθέ, καὶ ἐλέησόν με. Κύριε, καὶ τὸν φόβον σου πτοοῦμαι, καὶ τὸ πονηρὸν ποιεῖν οὐ παύομαι, τίς ἐν δικαστηρίῳ τὸν δικαστὴν οὐ πτοεῖται; ἢ τὶς ἰαθῆναι βουλόμενος, τὸν ἰατρὸν παροργίζει ὡς κᾀγώ;
Μακρόθυμε Κύριε, ἐπὶ τῇ ἀσθενείᾳ μου σπλαγχνίσθητι, καὶ ἐλέησόν με. Οἴμοι! τὶ ὁμοιώθην ἐγώ, τῇ ἀκάρπῳ συκῇ, καὶ πτοοῦμαι τὴν κατάραν σὺν τῇ ἐκκοπῇ, ἀλλ' ἐπουράνιε γεωργὲ Χριστὲ ὁ Θεός, τὴν χερσωθεῖσάν μου ψυχήν, καρποφόρον ἀνάδειξον, καὶ ὡς τὸν ἄσωτον Υἱόν, δέξαι με καὶ ἐλέησόν με. Τὰ πλήθη τῶν πταισμάτων μου πάριδε Κύριε, ὁ ἐκ Παρθένου τεχθείς, καὶ πάσας ἐξάλειψον τὰς ἀνομίας μου, λογισμόν μοι παρέχων ἐπιστροφῆς, ὡς μόνος φιλάνθρωπος, δέομαι καὶ ἐλέησόν με.

Παρασκευή, 15 Αυγούστου 2014

Κοίμησις της Θεοτόκου

Όπως είναι γνωστό, επάνω από το Σταυρό ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός, έδωσε εντολή και την Παναγία μητέρα του παρέλαβε ο Ιωάννης ο Ευαγγελιστής στο σπίτι του, όπου διέμενε μαζί με τον αδελφό του Ιάκωβο και τη μητέρα του Σαλώμη, συγγενή της Θεοτόκου. Όταν δε ήλθε η στιγμή να τελειώσει την επίγεια ζωή της, άγγελος Κυρίου (η παράδοση λέει ότι ήταν ο Aρχάγγελος Γαβριήλ) της το έκανε γνωστό τρεις μέρες πριν.

ερμηνεία της εικόνας εδώ

Η χαρά της Θεοτόκου υπήρξε μεγάλη, διότι θα συναντούσε το μονογενή της Υιό και Θεό όλων των ανθρώπων. Πήγε, λοιπόν, και προσευχήθηκε στο όρος των Ελαίων, όπου συνήθιζε να προσεύχεται και ο Κύριος Ιησούς. Έπειτα, γύρισε στο σπίτι του Ιωάννη, όπου έκανε γνωστή την επικείμενη κοίμηση της.

Η παράδοση αναφέρει ότι την τρίτη ήμερα από την εμφάνιση του αγγέλου, λίγο πριν κοιμηθεί η Θεοτόκος, οι Απόστολοι δεν ήταν όλοι στα Ιεροσόλυμα, αλλά σε μακρινούς τόπους όπου κήρυτταν το Ευαγγέλιο. Τότε, ξαφνικά νεφέλη τους άρπαξε και τους έφερε όλους μπροστά στο κρεβάτι, όπου ήταν ξαπλωμένη η Θεοτόκος και περίμενε την κοίμηση της. Mαζί δε με τους Aποστόλους ήλθε και ο Aρεοπαγίτης Διονύσιος, ο Άγιος Iερόθεος ο διδάσκαλος του Διονυσίου, ο Aπόστολος Tιμόθεος, και οι λοιποί θεόσοφοι Iεράρχες.

Όταν εκοιμήθη, με ψαλμούς και ύμνους την τοποθέτησαν στο μνήμα της Γεσθημανή. Eπειδή, κατά θείαν οικονομίαν, ένας από τους Aποστόλους (ο Θωμάς όπως λέει η παράδοση) δεν ήταν παρών στην κηδεία της Θεομήτορος, ζήτησε να ανοιχτεί ο τάφος ώστε να προσκυνήσει και αυτός το Σώμα της Θεοτόκου.

Έτσι, μετά από τρεις ήμερες, άνοιξαν τον τάφο και έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι η Παναγία αναστήθηκε σωματικά και ανελήφθη στους ουρανούς. Και βέβαια, όλη η ανθρωπότητα, με ευγνωμοσύνη για τις πρεσβείες της στο Σωτήρα Χριστό, αναφωνεί: «Χαίρε, ώ Μήτερ τής ζωής».

πηγή:http://www.saint.gr/

Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2014

Προς Ανώνυμο...!

θα παρακαλούσα θερμά αν υπάρχει(!) έστω και κάποιο ίχνος σεβασμού μέσα σου να προσέχεις πολύ καλά τι γράφεις στον συγκεκριμένο χώρο...γιατί δεν ξέρω αν το πρόσεξες...
είναι θρησκευτικού περιεχομένου...

Επίσης καλό είναι εάν για οποιονδήποτε λόγω έχεις το όποιο θέμα με εμένα ή με τους φίλους-ες μου bloggers να επικοινωνήσεις μαζί μου ή μαζί τους και όχι να γράφεις κακεντρεχή ανώνυμα σχόλια!
στο πλάι υπάρχει το e-mail μου στο οποίο μπορείς να μου στείλεις ελεύθερα την κάθε άποψη σου...!
όσο για την ανωνυμία  τι να σχολιάσω...???ο πιο εύκολος τρόπος αλλά συνάμα και ο πιο άνανδρος και ύπουλος για να εκφράσει ο οποιοσδήποτε ότι δεν τολμά δημοσίως....!

Καλή φώτιση  εύχομαι!!!


Δευτέρα, 11 Αυγούστου 2014

Μη φοβάσαι...

...και όταν φοβάσαι,μη φοβάσαι που φοβάσαι.
Ησύχασε με το φόβο σου.
Συνειδητοποίησε ότι βρίσκεσαι στην αγκαλιά του Θεού και δεν έχεις τίποτε να φοβηθείς.


Από το βιβλίο Ανεμογραφίες/Νικήτας Καυκιός/Εκδόσεις Αρμός


Σάββατο, 2 Αυγούστου 2014

Kαλό κι ευλογημένο Μήνα

να έχουμε με τη βοήθεια της Θεοτόκου μας.
Να μας σκεπάζει και να ζεσταίνει τις καρδιές μας με αγάπη.


Αγνή Παρθένε Δέσποινα
Άχραντε Θεοτόκε
Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε
Παρθένε Μήτηρ Άνασσα
Πανένδροσε τε πόκε
Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε

Υψηλοτέρα ουρανών
ακτίνων λαμπροτέρα
Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε
Χαρά Παρθενικών Χορών
αγγέλων υπερτέρα
Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε

 Εκλαμπροτέρα ουρανών
φωτός καθαρωτέρα
Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε
των ουρανίων στρατιών πασών αγιωτέρα
Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε

 Μαρία Αειπάρθενε
Κόσμου παντός Κυρία
Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε
Άχραντε Νύμφη πάναγνε
Δέσποινα Παναγία
Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε

Μαρία Νύμφη Άνασσα
χαράς ημών αιτία
Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε
Κόρη σεμνή Βασίλισσα
Μήτηρ υπεραγία
Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε

 Τιμιώτερα Χερουβείμ
υπερενδοξοτέρα.
Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε
των ασωμάτων Σεραφείμ
των θρόνων υπερτέρα
Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε

 Χαίρε το άσμα Χερουβείμ
χαίρε ύμνος Αγγέλων
Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε
Χαίρε ωδή των Σεραφείμ
χαρά των Αρχαγγέλων
Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε

 Χαίρε ειρήνη και χαρά
λιμήν της σωτηρίας
Χαίρε Νυμφή Ανύμφευτε
Παστάς του Λόγου ιερά
άνθος της αφθαρσίας
Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε

 Χαίρε Παράδεισε τρυφής
ζωής τε αιωνίας
Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε
Χαίρε το ξύλον της ζωής
Πηγή αθανασίας
Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε

 Σε ικετεύω Δέσποινα
Σε νυν επικαλούμαι
Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε
Σε δυσωπώ, Παντάνασσα
Σην χάριν εξαιτούμαι
Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε

 Κόρη σεμνή και άσπιλε
Δέσποινα Παναγία
Χαίρε Νυμφή Ανύμφευτε
Θερμώς επικαλούμαι Σε
Ναέ ηγιασμένε
Χαίρε Νυμφή Ανύμφευτε

 Αντιλαβού μου, ρύσαι με
από τού πολεμίου
Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε
Και κληρονόμον δείξον με
ζωής της αιωνίου
Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε


Αγίου Νεκταρίου

Υπακοή,μια παράξενη εντολή

μην θυμώνεις όταν σε κακολογούν...
μην υπερηφανεύεσαι όταν σε επαινούν...

Παρασκευή, 1 Αυγούστου 2014

Προσευχή για τη Σωτηρία Όλου του Κόσμου


Κύριε, δώσε την ειρήνη σου στο λαό σου. Κύριε, δώσε στους δούλους σου το Πνεύμα σου το Άγιο, για να θάλπει τις ψυχές τους με την αγάπη σου και να τους οδηγεί σ’ όλη την αλήθεια και σε κάθε αγαθό.

Κύριε, θέλω να περιβάλει η ειρήνη σου όλο τον κόσμο, που τον αγάπησες τόσο πολύ και έδωσες τον μονογενή σου Υιό, για να σωθεί ο κόσμος δι’ αυτού.

Κύριε, δώσε τους τη χάρη σου, ώστε με τη δική σου ειρήνη και αγάπη να γνωρίσουν και ν’ αγαπήσουν Εσένα και να αναφωνήσουν, όπως οι Απόστολοι στο Θαβώρ: «Κύριε, καλόν εστιν ημάς ώδε είμαι μετά Σου».

Σε παρακαλώ, ελεήμον Κύριε, δώσε σ’ όλο το λαό σου, από τον Αδάμ μέχρι της συντέλειας των αιώνων, να Σε γνωρίσουν, να μάθουν πως είσαι γεμάτος ευσπλαχνία. Γιατί έτσι θα απολαύσουν όλοι την ειρήνη σου και θα δουν το φώς του προσώπου σου.

Αλλά τι έχουμε κάνει, Κύριε, για Σένα, ή σε τί Σε ευχαριστήσαμε, ώστε να θέλεις να είσαι μέσα μας και εμείς κοντά σου; Εμείς Σε σταυρώσαμε με τις αμαρτίες μας και Συ θέλεις να είμαστε μαζί σου; Ω, πόσο μεγάλο έλεος έδειξες σε μένα! Σ’ εμένα, που μου αξίζει ο άδης και τα βάσανά του, Εσύ δίνεις τη χάρη του Αγίου Πνεύματος.

Κι αν έδωσες σ’ εμένα τον αμαρτωλό τη χάρη να Σε γνωρίσω με το Άγιο Πνεύμα, τότε Σε ικετεύω, Κύριε, να δώσεις να Σε γνωρίσει και όλος ο κόσμος.
Αμήν.

Αγίου Σιλουανού του Αθωνίτου